Perjantai perjantai!

No okei jos auto leviää aamusti ja päivän aikana pitäis olla useammassa paikassa, niin perjantai perjantai voi olla ihan vaan voihan perjantai. Vaikka miten se päivä alkaa, niin parempi laittaa se loppumaan maukkaasti. Isoveljen kanssa päätettiin kokkailla lämmin mustekala-jättikatkarapusalaatti. Kokkailu on hauskaa ja lopputulos oli maukasta. Tässä tämän viikon perjantain meiningeistä kuvaa ja ohjeita.
Perjantai olkoon päivä jolloin ilmestyvät ruokareseptit. Jei!

Ruokaresepti ja sen raaka-aineet kahdelle urhealle nuorelle:
Mustekalaa 450g (sepia pharaonis)
Valkokatkarapuja 8kpl (Litopenaeus vannamei=latinaa=tärkeätä kun kysyy näitä kaupassa 🙂 )
Herkkusieniä 6 kpl kesk.koko
Minipaprikat 6kpl
Tomaatti 2kpl
Kurkku 1kpl
Tammenlehtisalaatti 1kpl
Parsakaali 1/2 päätä
Kevätsipulia 3kpl
Korianteria, Basilikaa, Luomuvoita, Oliiviöljyä, Merisuolaa, Pippuria

Esivalmistelut: Mustekalat ja ravut sulamaan pakasteen ohjeen mukaan. Tässä menee noin 10-15 min kuumassa vesihauteessa.

1. Pese kasvikset. Väsää perus salaattipeti salaatista, tomaatista, kurkusta ja kevätsipulin vihreästä.

2. Lisää kasariin tai syvään kannelliseen pannuun sentti vettä ja lämmitä kiehuvaksi. Lisää parsakaalit ja paprikat sekä suolaa ja pippuri. Anna höyrystyä 10 min kannen alla ja sen jälkeen siirrä parsakaalit salaattipedin kaveriksi ja jätä paprikat kasariin. (pidä huoli, että vesi ei pääse höyrystyksen aikana loppumaan)

3. Lisää kasarille paprikoiden lisäksi herkkusienet ja kevätsipulin sipuliosat sekä vähän lisää vettä. Kannen voit poistaa tässä vaiheessa. Mausta lisää suolalla ja pippurilla. Pidä vesi kiehuvana koko ajan ja anna sen haihtua pois. Kun vesi on haihtunut, niin vaihda levy teholle 1-2 ja lisää joukkoon rrrrreilusti luomuvoita, korianteria ja basilikaa maun mukaan. Tästä tulee sinun salaatin kastike!

4. Ota uusi pannu tai tyhjää kastike johonkin, jossa se pysyy lämpimänä vielä noin 15min. Lämmitä tyhjä pannu kuumaksi ja lisää vähän voita. Lisää mustekalat ja paista paketin ohjeen mukaan n. 10min välillä kääntäen. Tämän jälkeen sama ravuille, pieni määrä voita ja n. 3min/puoli. (Huom. Kalan ja äyriäisten kanssa teen usein pienen myönnytyksen voin suhteen ruuan maun vuoksi. Tavallisesti en ikinä lämmitä voita yli n. 160c. Täten pidän huolen, että rasvan molekyylirakenne pysyy ehjänä ja terveellisenä. Huom. tässäkin ruassa suurin osa kypsennyksestä tapahtuu ”vesivoitelulla”)

5. Kasaa annokset loppuun.
Ruokareseptit Äyriäiset | ptpete.net | Personal trainer Turku
Availen mieluusti näkemyksiäni ravinnosta ja siitä mitä itse syön. Parhaiten tämä onnistunee kirjoittelemalla ruokablogia kuvilla höystettynä. Nyt meni lauantaille, mutta pyrin postaamaan ruokareseptit joka perjantai.

Kuuntelen älyttömän mielelläni kommentteja siitä miten tehdä nämä ruokareseptit vielä maukkaammiksi. Mitä sinä tykkäät syödä? Lähetä oma ruokareseptisi!

Ruokareseptit Äyriäiset | ptpete.net | Perttu Anteroinen | Personal trainer Turku

”Let food be thy medicine and medicine be thy food.” -Hippocrates.