Lisäravinteet ja vitamiinit

Mahdollisimman parhaan sinun tavoittelemin on hauskaa, muttei helppoa. Lisäravinteet ja vitamiinit saattavat olla suureksi avuksi huipputerveyttä tavoitellessa. Tosin vain harvat ja valitut lisäravinteet toimivat. Nämä muutamat toimivat lisäravinnemaailman jutut kannattaa poimia matkaan mukaan.

Lisäravinteet ja vitamiinit joita Suomineidon Personal Trainer suosittelee:

Kollageeni

Kollageeni on lisäravinteena proteiinivalmiste, joka on tuotettu useimmiten naudasta tai kalasta. Se sisältää kaikki ihon, nivelten, jänteiden ja suoliston tarvitsemat aminohapot.

Kollageenia saamme nykyravinnosta vähän. Low-fat villitys ja vieraantuminen oikeasta ruoasta on tehnyt meille paljon pahaa. Kollageeniruokia ovat mm. luun ympärillä olevat lihat, luuydin ja kokonainen kana tai kalkkuna nahkoineen. Helpointen kollageenin ravinnosta saamme tekemällä itse, ja syömällä lihalientä.

Kollageenin tehtävä on toimittaa tarvittavia aminohappoja ihomme, hermostomme, nivelten, jänteiden, suoliston ja oikeastaan koko kehon ylläpitoon ja parantamiseen. Vanhetessa kehomme menettää kykyä valmistaa omaa kollageenia. Ikääntyvän on todella tärkeää pitää huolta kollageenin saannista.

Helpointen saat tarvittavan kollageenin jauheena. 1-2 rkl aamuisin tekee jo ihmeen tuntuisia juttuja kehossa. Kollageeni on siis ennemminkin ruoka, kuin lisäravinne. Pidä huoli, että saat tarpeeksi sitä. Se pitää huolen sinusta.

MSM – orgaaninen rikki

Rikki on about neljänneksi yleisin mineraali kehossamme. Tarvitsemme sitä, jotta kehomme signalointi ja ravinteiden siirtyminen tapahtuu optimaalisesti. Sen saannin suhteen homma on taas sama kuin kollageenin kanssa…, nykyravinnossa rikkiä on vähän. Tämä johtuu maaperämme köyhtymisestä.

Rikkiä saamme eniten voimakkaista vihreistä kasviksista. Niidenkään rikki ei ole enää niin luonnollista kuin toivoa saattaa. Suurin osa ravintorikistämme on lähtöisin lannoitteista.

Voimme helposti korjata tilanteen syömälllä MSM-rikkivalmistetta. Laita MSM-jauhetta smoothien joukkoon tai tilaa sitä helposti kapseleina. Lisääntynyt MSM:n saanti auttaa jaksamaan paremmin, palautumaan tehokkaammin ja se saattaa auttaa nivelkipuihin.

Kreatiini

Kreatiini kuulostaa voimamiesten jutulta, ja niinhän se onkin, sillä kreatiini on kaikkien juttu! Se on yleisesti urheilijoiden käyttämä lisäravinne, josta on kuitenkin valtavasti hyötyä kaikille. Kreatiinin hyödyt ovat jopa tieteellisesti todettu. Tämä on lisäravinteelle harvinaista herkkua.

Kreatiini sitoo elimistöön vettä juuri oikeisiin paikkoihin. Tämän avulla se pystyy lisäämään energian saantia lihaksiin ja muihin soluihin parantaen voimaa, suorityskykyä, jopa näkökykyä ja muistia! Vaikutus kehossa on samantapainen kuin MSM:llä. Nämä kaksi lisäravinnetta toimivat hyvin yhdessä.

Kalaöljy – Omega-3

Aivoruokaa! Kalaöljy on ehkä tärkein yksittäinen lisäravinne, jota voit nauttia. Tarvitsemme kalaöljy saadaksemme riittävät määrät EPA ja DHA -rasvahappoja. Nämä rasvahapot ovat avain asemassa terveen soluseinämikön muodostamisessa. Lisäksi kalaöljyn ravinteista muodostuu hormooneja, kuten seretoniiniä.

Kalaöljy toimii luontaisena verenohentajana. Tämä parantaa sydän- ja verisuoniterveyttä enemmän kuin mikään muu suuhunpantava. Oikeaoppisesti juokseva veri auttaa myös kognitiivisesti. EPA ja DHA ovat myös todella tehokkaita tulehduksen laskijoita.

Kalaöljy saattaa auttaa myös triglyserideiden ja kolesterolin kurissa pidossa. Paremmin juokseva veri auttaa myös luuterveyteen. Kalaöljyllä on lukemattomat tavat vaikuttaa terveyteen. On hölmöä olla nauttimatta sitä.

D-Vitamiini

B-vitamiini

share on lovee