Suomineidon Personal Trainer lonkankoukistaja feat

Lonkankoukistaja ja -ojentaja ohjaavat ryhtiä

Lonkan seudun liikkuvuus on keskipisteessä mitä tulee ihmisen pitkään, hyvään omatoimiseen elämään. Lonkkaan ja lantioon kiinnittyneet nivelet ovat ihmisryhdin ja voimantuoton tärkeimmän saranat. Pidetään lonkan ja lantion seudusta huolta, jotta ovet terveeseen elinkaareen ja kestävään hyvinvointiin pysyvät auki.

Lonkan huolto ja ylläpito ei olekaan niin yksinkertainen juttu, mitä toivoa voisi. Lonkka ja lantion seutu kaipaa isot määrät rakkautta ja hellää huolenpitoa. Tähän kuuluu oikeaoppinen ravinto, liike ja lepo. Käydään läpi tärkeimmät lonkan terveyden hoitovinkit

Ravinto

Oikeaoppinen ja ravinnerikas ruoka on todella tärkeää, mikäli haluat pitää nivelesi ja jänteesi hyvässä kunnossa. Kunnon ravinto pitää energiatasosi, hormonisi, lihaksesi ja hermostosi täydessä vedossa. Mikä tärkeintä oikein syömisessä on se, että terveellinen ruoka pitää kroonisen tulehdustilan poissa.

Lue artikkeli hyvästä syömisestä yllä olevasta linkistä.

Liike

Liike on lääke. Jotta lonkan nivelemme toimivat oikein, niin niille pitää tarjota päivittäin hyvää liikettä. Onneksi nämä liikkeet eivät ole kovin haastavia. Voit tehdä niitä vaikka TV:n katselun yhteydessä tai nopeana työpaikkajumppana.

Lonkka on olkapään kanssa ihmisen monimutkaisin nivel. Siksi onkin tärkeää, että se saa liikettä monipuolisesti. Jokainen lonkan liikesuunta on otettava huomioon päivittäisessä liikkumisessa sen optimaalisen toiminnan säilyttämiseksi. Nappaa siis ojennus, koukistus ja monimuotoiset kierrot haltuun ja lisää ne päivittäiseen liikkeeseesi.

Liike on tärkeää siksi, että tarvitsemme sitä, jotta ravinteet niveliin pääsevät kulkeutumaan sinne. Verenkierto ja lymfa-aineenvaihdunta molemmat vaativat sitä. Vielä vähän tutkittu lymfa-aineenvaihdunta on vähintäänkin yhtä tärkeässä asemassa kuin verenkierto, mitä tulee ravinteiden ja kuona-aineiden kehossa kuljettamiseen. Lymfa-aineenvaihdunta on kokonaan riippuvainen kehon ja lihasten liikkeestä.

Ylen Sporttituokio- Jarno Härkösen Lantiojumppa:

Lonkankoukistaja lantiojumppa 1

Yle Areena avautuu uuteen ikkunaan

Suomineidon Personal Trainerin lonkanliikejumppa:

Kaikkiin liikkeisiin ei tarvitse pystyä. Niihin liikkeisiin, joihin menet, niin mene vain niin syvällä, kuin itsestä tuntuu hyvältä. Älä pakota liikkeitä, vaan rentoudu niihin.

Lepo

Lonkkanivel kantaa ison osan ihmisen kuormaa päivän aikana. Lonkka ja sitä tukevat lihakset ovat töissä monta tuntia päivässä. On siis tärkeää, että lonkka saa ansaitsemansa levon.

Panosta unen laatuusi panostamalla hyvään sänkyyn, kunnon pimennysverhoihin ja siihen, että rauhoitat itsesi hyvissä ajoissa iltaisin.

Vaihteleva työasento ja sähköpöytä

Sähköpöytä ja vaihteleva työasento eivät ainoastaan edesauta lonkkiasi, mutta ne kohentavat kokonaisterveyttäsi, laihduttavat ja parantavat työn laatua ja tehoa! Ota rohkeasti työnantajaasi hihasta kiinni ja vaadi työpisteesi päivittämistä sähköpöytään. Se on Win-Win molemmille osapuolille.

Itselläni on yksikorkeuksinen seisomapöytä. Sekin toimii erittäin hyvin. Kun haluan istua, niin baarijakkara hoitaa työtuolin roolia. Pöydän ja jalkojeni alla on aina monitasoinen jakkara, jolla voin lepuuttaa jalkojani. Myöskin seisten työskennellessä on tärkeää, että sinulla on taso, johon voit vuoron perään nostella jalkoja. Itsessään seisominen ei ole se hyvä asia tai istuminen paha, staattisuus on se juttu, joka ”tappaa”.

Sähköpöytä ei nykypäivänä ole liian kallis. Ikean laadukas, Bekant sähköpöytä maksaa edullisimmillaan 399 euroa. Oma Billsta, 105 cm korkea työpöytä maksaa 149 euroa. Tämä on juuri oikean korkuinen minulle, 177 cm pitkälle, kun alle laittaa 2 cm paksun levyn.

Jalkojen alle on hyvä sijoittaa pehmeä matto, esim edullinen jumppamatto.

Suomineidon Personal Trainer lonkankoukistaja

Suomineidon Personal Trainerin sotkuinen seisomatyöpiste. Kuvasta saa kuitenkin hyvän kuvan 🙂

Työasento avuksi laihdutukseen

Seisomatyö, oli se sitten fyysinen varasto- tai vähemmän fyysinen toimistotyö, laihduttaa. Seisoessa ihminen tekee massiivisen määrän huomaamatonta lihastyötä. Pienet tukilihakset ovat jatkuvasti töissä, jotta pitäisimme hyvän seisomaryhdin.

Muista kuitenkin, että seisomisessakin vain hyvä seisominen on hyvää liikettä. Liiallinen lonkkalepo tai lysyyn painuminen on haitaksi. Jos näin käy tietoisesta vastaan taistelusta huolimatta, niin on aika lepuuttaa lihaksia, istua alas tai käydä maaten.

Suomineidon Personal Trainer ryhmästä lisää puhtia

Suomineidon PT:n FB-ryhmässä on kova pöhinä päällä. Lonkanlinjauksista ja seisovasta työasennosta keskustelut jatkuvat siellä. Liity messiin!

Tämä valmennus on maksuton!

Suomineidon Personal Trainer -verkkovalmennus on käytössäsi veloituksetta, kiitos sinun.

Palvelun tuottaminen on mahdollista iHerb.comin ja Fitnesstukku.fin kumppanuusmarkkinointilinkkien avulla. Voit siis tukea Suomineidon Personal Traineriä tukemalla omaa terveyttäsi ja hyvinvointiasi!

Mikäli et kuitenkaan kyseisten yritysten palveluita koe tarpeellisiksi juuri nyt, niin voit silti olla suureksi avuksi. Isoin kiitos, jonka voit Suomi-Neidolle antaa, on palvelusta eteenpäin kertominen. Pyydä siis ystäväsi, tutut, työkaverit ja perheesi mukaan. Sosiaalisessa mediassa jakaminen vasta onkin helppoa! Kiitos!

share on lovee