Terveysliikunta

Terveysliikunta on yksi tärkeimmistä asioista joita ihminen voi oman hyvinvointinsa eteen tehdä. Sen lisäksi, että se on tärkeää, niin se on myös helppoa ja se voi olla hauskaa. Miksi ihmiset eivät sitten harrasta sitä?

Liikkumiseen liitetään helposti negatiivisiä asioita, kuten hiki, ajankulu, hitaus, rasitus, epämukavuus yms. Terveysliikunnan ei tarvitse sisältää mitään näistä. Voit harrastaa liikkumista lähes kaiken tekemisen ohessa.

Mitä se terveysliikunta on?

Terveysliikunta on monipuolista liikettä, ei sen ihmeellisempää. Terveysliikuntaa on kaikki fyysinen liikkuminen, ei tavoite hakuinen urheilu ja liikkuvuuden ylläpitoharjoitteet.

Terveysliikkumista varten et tarvitse erityisemmin liikuntavarusteita. Riittää, että laitat ulkoiluvaatteet niskaan ja lähdet liikkeelle tai teet harjoitteita kotisi rauhassa.

Hyötyliikunta

Terveysliikkuminen voi, ja sen on hyvä tapahtua elämän ohessa. Ota aktiivinen ote kaikkeen tekemiseen ja muista liike. Päätetyö on tehokkaampaa, jos pidät tiheään lyhyitä jumppataukoja.

Punnitse, että kuinka paljon sinulla menee lisää aikaa, jos kuljet työmatkasi pyörällä tai jalan. Monesti työmatkat ovat sellaisia, että vaikka matkaa olisi useampi kilometri, niin muulla kuin autolla kulkeminen vie vain muutaman minuutin enemmän aikaa.

Katsotko TV:tä? Hyvä sinulla on mahdollisuus käyttää tämä aika terveysliikuntaan. Sohvalle lösähtämisen sijaan, venyttele, vietä aikaa kyykyssä, roiku, anna/vastaanota hierontaa yms. Näin toimien olet illatkin huomattavasti energisempi. Liike vapauttaa kehon.

Millaista liikettä me tarvitsemme?

Kävely

Kävely on tutkitusti eniten terveyttä edistävä liikuntamuoto. Noin viiden kilometrin päivittäinen kävely laskee verenpainetta, saattaa vähentää kolesterolia ja lisää peruskuntoa.

Kävely lisää hiusverisuoniston kokoa ja määrää. Se on ravinnon kanssa tärkein sydänterveyden edistäjä.

Lihaskuntoharjoittelu

Roikkuminen, vetoliikkeet, kyykyt ja punnerrukset ovat tärkeitä elämänlaadun parantajia. Niillä on lisäksi pitkäikäisyyttä ja pidemmälle elämään ulottuvaa omatoimisuutta lisäävä vaikutus. Puristusvoimaa lisää harjoitteet ovat välillisesti yhdistetty pidempään ikään.

Liikkuvuusharjoittelu

Liikkuvuus on yksi elämänlaadun mittari. Tiukat lihakset ja huono liikkuuvuus lisäävät nivelongelmien riskiä. Pidä siis kehosi elastisena. Tee näitä harjoitteita TV:n katselun ohessa ja työtauoilla.

Lihashuolto

Venyttely ja hieronta vapauttavat kehoasi. Vähennä niiden avulla kiputiloja, kehon kuona-aineita, nopeuta palautumista ja lisää energiatasoja. Lihashuolta voi olla mielyttävä iltatoimi. Rentouta sen avulla kehosi uneen.

Suomineidon Personal Trainer hoitaa

Kaikki nämä liikuntamuodot, eli terveysliikkuminen otetaan vahvasti huomioon tässä nettivalmennuksessa. Tervetuloa mukaan! Valmennus on käytössäsi veloituksetta. Se on sinun ansiota!

share on lovee